Ett leende för livet

Ibland vill jag bara le, le för att livet är underbart, le för att jag är, le för att jag får göra det jag älskar varje dag, le för att det finns människor som bryr sig om mig och som gör min vardag meningsfull, le för mänskligheten, le för musiken. Idag är en sådan dag och jag frågar mig hur jag någonsin skall kunna somna när det enda jag vill göra är att bjuda upp livet till vals och dansa dansa tills fötterna blöder.

 

Publicerad 05.02.2013 kl. 01:20

Flyttfågeln som lär sig surfa

Månader passerar, år passerar och jag flyttar. Jag far från norr till söder och för stunden har jag hamnat någonstans mittemellan, närmare bestämt i huvudstaden Stockholm, möjligheternas stad. Här lever i en villa tillsammans med en klok kombo och ser dagarna passera utanför de stora fönstren i det moderna köket.

Fast det är sällan jag tar mig tiden att  stå och begrunda och fundera. Jag har projekt och planer till höger och vänster. Mitt hjärta hoppar ur bröstkorgen när det ser mitt fullspäckade veckoschema och huvudet bultar av alla nya erfarenheter och all information som jag är tvungen att bearbeta varje dag. Det är sällan jag hittar tiden att sitta ner i soffan med en stor kopp te och bara lyssnar på världen.

Stockholm är en stad med slående potential som erbjuder fantastiska möjligheter inom alla områden. Håller man håvarna ute kan man vara säker på att fånga något i sitt nät som faller ens hjärta i smaken. Otur är dock att mitt hjärta brinner för så mycket just nu och sålunda fångar in allt. Mitt liv kretsar kring musikal, castings, film, bokföring, pitchar, läxhjälp, folkmusik, spelmanslag och band och jag förundras över hur det ens är möjligt att få tiden att gå ihop. Surfa på vågen brukar jag höra folk säga och det är precis det jag tänker göra. Surfa på vågen och hålla balansen så länge det bara går!
Publicerad 31.01.2013 kl. 14:49

Giv mig styrka

Har alldeles för mycket på min "att göra innan jag far"-lista och alldeles för några timmar kvar. Resfebern gör mig totalt handlingsförlamad! What to do!?
Publicerad 22.03.2012 kl. 11:00

Var går gränsen för vätskeförgiftning?

Jag har hört att en kopp grönt te om dagen är hälsosamt och att ett dagligt intag på maximum två koppar är att rekommendera. Hittills har jag druckit fyra koppar och påbörjade just min femte. Det innebär att jag hävt i mig en liter te och ännu har det bara gått två timmar sedan jag började skriva tenta... Undrar var detta tedrickande kommer sluta. Kanske i vätskeförgiftning? Möjligtvis med dålig mage? Eller varför inte vatten i lungorna? kanske jag överraskas en kombination? lite av allt! tänk så trevligt... om inget av dessa drömscenarion kommer slå in kan jag i alla fall glädja mig med jätte gula tänder! Tjoho! Trevlig onsdag!
Publicerad 14.03.2012 kl. 11:13

invigning av sommaren

Sitter med David på balkongen i vårvärmen. Solen strålar från en klarblå himmel och på bordet framför oss ligger mängder med litteratur. En sammanfattning av allt detta på ca 12 sidor skriven text och sedan avslutar jag mina studier för denna gång.

Det är dock med blandade känslor jag blickar mot framtiden. Skräckblandad förtjusning skulle man kanske kunna definiera det som. Om 11 dagar beger jag mig nämligen norröver. Det kommer bli ett par dagar av social samvaro med underbara vänner och familj innan min vän och jag axlar våra ryggsäckar för ett 50 dagars äventyr i mittens rike. Jag är taggad men rädd. En virrpanna som mig i ett litet land som Kina!? Det kommer bli minnesvärt. Det är jag övertygad om!
Publicerad 12.03.2012 kl. 15:43

Tchae te

Laddar upp med en stor kopp Tchae te och ett par lite lagom osäkra skalor på fiolen. Tentatagg! 4 av 12 sidor kvar!

Publicerad 20.02.2012 kl. 15:47

I'm alive!

Steg just utanför lägenheten för första gången sedan i torsdags. Har legat dundersjuk hela helgen nämligen. Jag gick inte många meter, bara två trappor ner och sen två trappor upp igen, men det snurrade inte jätte mycket längre vilket kändes som ett stort framsteg! Har även ätit idag. Det om något är ett framsteg! Det kanske blir mänska av mig också en vacker dag! Hääleluuljah!

p.s. Pirates of the Caribbean + feber = ångestfyllda drömmar om massa märkliga saker med piratanknytning. Do NOT try at home! d.s.
Publicerad 06.02.2012 kl. 15:36

Idag

Steg upp tidigt och har sedan dess skrivit en del på min paperuppgift som skall vara inne om ett par veckor, diskat, städat, packat upp grejer och lite annat smått och gott. Nu ska jag börja dra mig mot skolan för lite seminarium och strax därefter är planen att fara och kolla på en större lägenhet. Senare ikväll blir det sedan Raw Comedyclub på Halmstad teater med Tord och David. En fullspäckad och solig onsdag. Hur fint som helst!
Publicerad 01.02.2012 kl. 11:58

Presidentval och psykoterapi

Rubriken "presidentval och psykoterapi" bereder ju väg för ett oerhört intressant inlägg men analytisk ingång men så roligt ska vi inte ha. Just nu sitter jag i biblioteket och försöker studera men jag har lite svårt att hålla koncentrationen uppe. Utanför strålar solen från en klarblå himmel och i sydslänten börjar snödropparna pressa sig fram ur småfrusen mark. En svag känsla av vår sprider sig i kroppen och för att späda på sommarfeelisen lite mer cyklade, för någon minut sedan, en kille förbi med surfingbrädan under armen (!).

En annan sak som får mitt fokus att flyga iväg är det annalkande presidentvalet. Jag kan bli så oerhört upprörd när jag läser olika privatpersoners uttalanden om jämlikhet och tolerans när det kommer an på kandidaternas och dess anhängares åsikter. Visserligen är det okej att tycka precis som man vill. Det är även min åsikt. Men att påstå att man står för tolerans och jämlikhet och sedan gå ut med uttalandet:

"Åland! Varför skulle man slösa sin tid på nånting så onödigt som den åländska pressen!"

är väl ändå att tala emot sig själv. Eller?

Jag vill inte påstå att jag någonsin varit beläst, insatt eller ens intresserad av politik men att läsa uttalanden som dessa, som nedvärderar en plats man har starka band till och en grupp människor som man känner gemenskap med och är en del av känns oerhört personligt och får en att vilja engagera sig, att vilja göra sin röst hörd men just nu har min röst alldeles för mycket att säga för att jag ska orka pränta det i text.
Publicerad 31.01.2012 kl. 17:01

Mr Ray

Har köpt ny telefon. Äntligen! Det tog bara ett år att komma till skott.
Publicerad 06.12.2011 kl. 19:26

Dagens tre önskningar

1. Jag önskar att mina betyg magiskt förvandlas till top-notchbetyg så jag kommer in på tandläkarutbildningen till hösten utan att behöva fila på en plan B.

2. Jag önskar mig ett kylskåp som fyller på sig själv så jag slipper gå till matbutiken i hagelskur och snålblåst.

3. Jag önskar att den otäcka hagelskuren skulle blåsa över inom 15 minuter. Biblioteket stänger nämligen då och jag känner verkligen inte för att vandra hem i ett sådant ruggigt väder!

Publicerad 05.12.2011 kl. 20:44

Var är kylskåpet?

När man står i badrummet med kylvarorna i högsta hugg och försöker placera dessa i badrumsskåpet så undrar man om det klokaste egentligen skulle vara att lägga sig under täcket ett par timmar till istället för att gå till skolan på seminarium. Drömma sig bort till ett stilla tylösand med glittrande vatten och mjuk sand eller den blossande röda solnedgången bakom oviksfjällen i jämtland. För allas säkerhet tänker jag.

Publicerad 30.11.2011 kl. 09:21

morning!

Jag har snöat in mig på tomtegröt. Lagar det stup i kvarten och exempelvis igår blev det tomtegröt till både lunch och middag, grötmonster som jag är. Det är så galet gott men någon varierad kosthållning kan man ju inte direkt tala om. Om det fortsätter på detta sätt kommer jag nog sitta med skörbjugg vid jul så idag tänkte jag jag skulle avhjälpa vitaminbristen genom att laga någonting med C-vitamin i. Apelisnris blev resultatet och nu sitter jag här med tvätten i maskinen och tenta på G och avnjuter det med en stor kopp grönt julte.Dessutom är vi inne i advent nu. Inte länge tills julen kommer och knackar på dörren. Tord och jag myste ju som bekant in julen i lördags med lite lillajulfirande. I samma veva kom det fram att Tord inte hade någon adventsljustake. Det kunde jag förstås inte acceptera så vips skapade vi en i äkta man tager vad man haver anda och av några glas, lite grus, svart sidenband och lite beige papp skapade vi en väldigt personlig adventsljustake.
Publicerad 29.11.2011 kl. 10:05

Praktik

Idag har jag skaffat mig en praktikplats. Med start på måndag ska jag chilla på folktandvården med Bosse. Han verkade väldans trevlig när han vinkade hej från undersökningsrummet så jag har en bra feelis inför detta. Hur jag kom på tandläkare som potentiellt yrkesval vet jag inte riktigt. Det slog mig som en blixt från klar himmel en tisdag i november och plötsligt kändes det bara rätt. Vi får väl se om det fortfarande känns som ett vinnande koncept efter måndagens besök på kliniken.

Annars så fyller min fina bror år idag. Massa grattis till honom!

Publicerad 28.11.2011 kl. 19:00

Hjärteminne

Har sparkat in julen idag med lillajulmys tillsammans med Tord. Jag hade högflygande planer på hur jag skulle leda honom på en spårning med lappar och överraska honom med blommor och grejer men vi var inte riktigt i fas och han tänker ju aldrig som jag så det blev inte riktigt som planerat... kanske en av anledningarna till misslyckandet var att planen knåpades ihop vid 1 inatt. Nåja, en mysig frukost med presentöppnande och tomtegröt blev det i vart fall. Hur fint som helst! Nu blir det att diska och jobba undan lite tenta. Sedan blir det lillajulmiddag hos Tord med granklädning och knäck. Har planer på att laga lite spännande vegetarisk julmat ikväll också. Förhoppningsvis blir det mer lyckosamt än spårningen imorse.

Publicerad 26.11.2011 kl. 15:07

20-årig, västkustboende, muciserande, socialpsykologistuderande, naturälskande människa som är född och uppvuxen på en ö med 27000 invånare. Har ingen bestämd plan för framtiden. Valen är många och vägen vindlande. Imorgon nya möjligheter.

Senaste kommentarer

11.04, 10:09Tjohoo av iken
08.04, 18:20Tjohoo av iken
30.01, 11:18Kurs av Zaida
22.01, 21:25Dagens upptäckt av Henni
22.01, 21:24vasan av Henni